szegedkultúr

Beszámolók, ajánlók, elemzések a szegedi kulturális és közélet eseményeiről. Színház, kiállítás koncert könyvbemutató, tudományos rendezvény. Minden ami Szeged, és minden ami kultúra.

V. HUNGARIKUM FESZTIVÁL 2012 + interjú

2012.08.07. 22:22 Szegedkultur

Jungarikum feszt logo.jpgÖtödik alkalommal kerül megrendezésre Szegeden a Hungarikumok seregszemléje. Az elmúlt években kiderült, hogy az emberek szeretik a hazai termékeket. Szívesen adnak a termékért több pénzt, ha tudják, hogy minőségi termékről van szó. A Szegedi rendezvény tavaly is nyert egy díjat, ami nagy elismerés a szervezőknek. A hungarikum fogalmába sok kézzel fogható termék tartozik, az ételektől, a ruházatig. Idén a szervezők olyan dolgokat is bemutatnak, amit nem lehet megenni, meginni, vagy fizikailag megfogni.

 A szellemi, értékek, a teljesítmény, a tudás, mind olyan hungarikum, ami nem kézzel fogható, mégis a miénk, és értéket képvisel. Az olimpia különös jelentőséggel bír Szeged életében, hiszen a város sportolói közül többen is megmérettetik magukat Londonban. A hazatérő olimpikonokat a város ünnepséggel fogadja a fesztivál zárónapján. A Hungarikum fesztivál fesztiváligazgatójával, Elekes Zoltánnal beszélgettünk, akivel értékeltük az elmúlt öt évet is.

süti beállítások módosítása