szegedkultúr

Beszámolók, ajánlók, elemzések a szegedi kulturális és közélet eseményeiről. Színház, kiállítás koncert könyvbemutató, tudományos rendezvény. Minden ami Szeged, és minden ami kultúra.

Modern, és klasszikus Kentaur Jekyll- és Hyde díszlete + interjú

2012.05.08. 17:32 Vörös B. Zoltán

Kentaur lenyűgöző Jekyll- és Hyde díszletterveit mutatja be az a plakátkiállítás, amely mától a szegedi Klauzál teret színesíti. A korzózók azt is megcsodálhatják, hogyan borul virtuálisan lángokba a Dóm színpada.

 A közönség általában hálás, ha betekinthet egy színházi előadás születésének folyamatába. A Szegedi Szabadtéri Játékok most nyitó produkciójának, a Jekyll és Hyde-nak díszletterveiről rántja le a leplet, méghozzá egy utcai plakátkiállítással.

A kedd délelőtti borongós idő ellenére már a próbák izgalmának hevében nyitotta meg a street art tárlatot a tervező, Kentaur – akinek neve és tehetsége nem ismeretlen a Dóm téri nézők előtt –, valamint Janza Kata és Tunyogi Bernadett, az előadás két női főszereplője, akik egy duettel adtak ízelítőt a thriller-musicalből a téren sétáló közönségnek.

 Kentaur zseniálisan trükkös díszletet tervezett a Jekyll-hez. Elmondása szerint a különleges világítástechnika, amit az előadás során alkalmaznak, olyan intenzív látványt nyújt majd a Dóm tér színpadán, amelyhez foghatót nem láttak még a szegedi nézők. Ezt a plakátok is bizonyítják: hol a londoni temető sejtelmesen szürke hangulatát jelenítik meg a tervek, hol pedig azt, hogyan borul virtuálisan lángokba a színpad.

 A Dóm téri előadás makettjeit bemutató, izgalmas utcai tárlatot két hónapon keresztül tekinthetik meg a Klauzál téren korzózók. A Győri Nemzeti Színházzal közösen színpadra állított produkció július 6-án nyitja az idei Dóm téri programsorozatot Molnár László rendezésében és főszereplésével, majd még két alkalommal, 7-én és 8-án is színre kerül. Így, aki látta az előadást, könnyen összevetheti a megvalósult, grandiózus látványvilágot az eredeti tervekkel

Kentaurt a megnyitón kérdeztük a darabról:

süti beállítások módosítása