szegedkultúr

Beszámolók, ajánlók, elemzések a szegedi kulturális és közélet eseményeiről. Színház, kiállítás koncert könyvbemutató, tudományos rendezvény. Minden ami Szeged, és minden ami kultúra.

Internet fiesta a Somogyi- könyvtárban (csillagok, fotók, nyelvek app)

2012.03.28. 23:42 Vörös B. Zoltán

13. alkalommal kerül megrendezésre az Internetfieszta, mely a cybervilágba vezeti be a résztvevőket. Az Idei téma a munka és tanulás a neten. A cél, annak bemutatása, hogy ezt a széles spektrumon működő rendszert hogyan lehet hasznosan, a mindennapi életben alkalmazni.m Sokan az internet segítségével gazdagodtak meg, mások ott végeztek el tanfolyamokat. A rendezvényeken szó esik a pályaválasztási oldalak, és az e-ügyintézés hasznosságáról. szerdán "A pillanat" varázsa címmel Péntek György, a Napfény Senior Fotóklub tagja tartott előadást a nyugdíjasok bevonásáról, a modern digitális fényképezés, és utómunka világába. Ezután Illés Tibor amatőr csillagász, újságíró beszélt a digitális planetárium programok kezeléséről. Végül Fejérné Pintér Veronika könyvtáros könyvmolyok az interneten című előadásán a könyvélmények, és az internet kapcsolatát járta körül könyvtárosi szemmel.


Csütörtökön, többek között Ingyenes nyelvi szintfelmérőn, családi angol programon vehetnek részt az érdeklődők, a Katedra nyelviskola segítségével. a idegen nyelvek után az okostelefonok kerülnek elő, a különböző hasznos alkalmazásokról, játékokról tájékozódhat aki ellátogat a Somogyi könyvtár második emeletére. A teljes program itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása