szegedkultúr

Beszámolók, ajánlók, elemzések a szegedi kulturális és közélet eseményeiről. Színház, kiállítás koncert könyvbemutató, tudományos rendezvény. Minden ami Szeged, és minden ami kultúra.

Átadták a borverseny díjait a Szegedi Borfesztiválon +interjú

2012.05.21. 23:39 Szegedkultur

 Átadták a XVIII. Szegedi Borfesztiválon rendezett borverseny díjait, Günzer Tamás 2011-es villányi chardonnayja nyerte a fődíjat, egyúttal ő tudhatja magáénak a Szeged Város Bora 2012 címet is

130 benevezett bor közül választott a szakmai zsűri. A legszebb fehérbor a Frittmann Testvérek Kft. 2011-es kunsági ezerjója lett. A legszebb vörösbor a szekszárdi Szeleshát pincészet – merlot-ból készült – 2008-as Nomád nevű bora lett. A legszebb desszertbor címet pedig a Monyók pincészet 2002-es hatputtonyos tokaji aszúja kapta.

 

Különdíjasok:

 

Radó pincészet 2011-es pécsi rozéj 

Kiss István pincészet 2000-es hatputtonyos tokaji aszúj

Dandelion borászat 2011-es csopaki Pink rozé,

Wunderlich pincészet 2011-es villányi portugieser

Istvándy pincészet 2007-es badacsonyi olaszrizling

 

Idén is elismerték Újvári Mihályt, az egyetlen gazdát, aki Szeged közigazgatási határain belül termel minőségi borszőlőt. A 71 éves gazda három esztendeje készíti el Szeged borát, amely 2011-ben rajnai rizling és cserszegi fűszeres házasításából született, mely elismerést kapott a szakma, és a laikus borkedvelők által egyaránt. 

 

Frittmann Jánost a nyertes borról kérdeztem:

A legszebb desszertbor a Monyók pincészetben készült.

süti beállítások módosítása