szegedkultúr

Beszámolók, ajánlók, elemzések a szegedi kulturális és közélet eseményeiről. Színház, kiállítás koncert könyvbemutató, tudományos rendezvény. Minden ami Szeged, és minden ami kultúra.

Szeged napi hídi vásár

2012.05.27. 16:13 Vörös B. Zoltán

 Az autók, kerékpárosok, helyét árusok, és nézelődők tömege vette át Szeged egyik fő közlekedési csomópontjában a Belvárosi hídon, és környékén. Az újszegedi ligettől, a Széchenyi térig, illetve az Oskola utcán egészen a Dóm térig sétálhat az ember, anélkül, hogy szeme, és orra megpihenhetne a sok látnivaló, és illat okozta kavalkádtól. Szinte minden kapható amit kézművesek állítanak elő. Szappan, ruhanemű, és természetesen megannyi finomság, amit vétek kihagyni még fogyókúrában is.

A legfontosabb azonban egy ilyen vásáron, a jó hangulat. erről nemcsak a Borfesztivál, és a Dóm téri Kavalkád színpada, hanem a hídon, és a ligetnél fellépő zenekarok, komédiások is gondoskodnak. A vásár inkább a gyermekeké, nagyon sok gyermekprogram, és játék várja őket. Egy különleges zenélő dobozban élvezhetik a Circus Mechanicus produkcióját, amit úgy írnék le, mint egy körbeépített terepasztal, és bábszínház keverékét. Séta közben csupa mosolygós arcot láttam, a változékony idő sem okozott borús perceket, legfeljebb az időjósoknak.

süti beállítások módosítása