szegedkultúr

Beszámolók, ajánlók, elemzések a szegedi kulturális és közélet eseményeiről. Színház, kiállítás koncert könyvbemutató, tudományos rendezvény. Minden ami Szeged, és minden ami kultúra.

Vizsgadarab a Pinceszínházban

2012.05.03. 14:36 Borkultúr

Ismét elérkezett a május, az érettségik és a vizsgák időszaka. A Kelemen László Színitanoda növendékei is vizsgaelőadásukat mutatták be a Szegedi Pinceszínházban. Az idei vizsgaelőadást Barnák László színművész rendezte, ami a sokéves közös tanulás és tanítás legfőbb eredménye.Tanáruk szerint ha egy vizsgadarab anyagát meg kell találni egy rendezőnek, akkor nagyon sok szempontot figyelembe kell venni. Ketten végeztek a harmadik évfolyamban, idén. Nagyon sokrétű feladat lehet, hogy ha sok szerepet kell alakítani összesen két embernek. Ez viszont  olyan szintű munka, amit azért már egy érettebb, tapasztaltabb színésznek kell eljátszania.

Ezért esett a választás a Cselédek című darabra, mert ez összesen három szereplős. A cselekmény során saját karaktereiken belül még más-más szerepeket is megalkotnak a növendékek, nagyon intenzíven változik Genet művében minden attitűd. Jó lehetőséget biztosít arra, hogy a végzős hallgatók ebben meg tudják mutatni magukat. 

Az érdeklődők három alkalommal láthatták a Pinceszínház deszkáin a vizsgadarabot, Kisszely-Papp Éva, Zsilován Ágnes végzősök és Savanyú Gergely színművész előadásában. A zsűrit Felföldi Anikó, Lampl Lajos alkották. 

süti beállítások módosítása