szegedkultúr

Beszámolók, ajánlók, elemzések a szegedi kulturális és közélet eseményeiről. Színház, kiállítás koncert könyvbemutató, tudományos rendezvény. Minden ami Szeged, és minden ami kultúra.

Nemzeti Ifjúsági Tanács alakul Magyarországon is +interjú

2012.05.15. 18:01 Vörös B. Zoltán

Mintegy 40 résztvevő, és 35 szervezet képviseltette magát a Nemzeti Ifjúsági Tanács alakulását előkészítő találkozón , mely egy országos egyeztető körút részeként került megrendezésre a Szegedi Ifjúsági Házban. Jelenleg csak Magyarországon nincs ilyen szervezet az unión belül.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács felállításának kezdeményezői által elindított kérdőív pozitív visszajelzései, eredményei megfelelő terepet biztosítanak a közös gondolkodás és egy szervezet megalakításának elindítására, céljainak meghatározására. A rendezvénysorozat célja, hogy minél több fiatal, ifjúsági szakember, civil szervezeti vezető elmondhassa véleményét azzal kapcsolatban, hogy milyen legyen egy jól működő és hatékony Nemzeti Ifjúsági Tanács. A szervezők elmondták, hogy azokat a szervezeteket is várják, akik a mostani rendezvényre nem tudtak eljönni.

 Az esemény két részből állt. Az első felében, a témához kapcsolódó előadásokat hallhattak a résztvevők, melyek a jelenlegi helyzet értékelését, célozták.

Gulyás Tibor - A Nemzeti Ifjúsági Tanács megalakulásához vezetõ út 
Majzik Balázs - A Nemzeti Ifjúsági Tanács szerepe a magyar államigazgatásban 
Mosonyi Katalin – A Nemzeti Ifjúsági Tanács az Új Nemzedék Jövõjéért 
Popper Eliza - A Nemzeti Ifjúsági Tanács víziója 
Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoport - A strukturált párbeszéd, mint közös feladatunk 
A szünet után az aktív részvételen volt a hangsúly. A jelenlévők négy fő kérdést jártak körül. itt mindenki elmondhatta a véleményét javaslatokat tehetett. Ennek a résznek a szervezők a Nemzeti Ifjúsági Tanács „civil szemmel”  címet adták. E beszélgetések javaslatok alapján tervezik meg a  következő lépéseket.  

Miért fontos, és miért jó egy ilyen szervezet? Ez is kiderül a következő beszélgetésből, melyben Popper Elizát kérdeztem.

 

süti beállítások módosítása