szegedkultúr

Beszámolók, ajánlók, elemzések a szegedi kulturális és közélet eseményeiről. Színház, kiállítás koncert könyvbemutató, tudományos rendezvény. Minden ami Szeged, és minden ami kultúra.

Hazaértek Szeged olimpikon sportolói

2012.08.14. 10:02 Szegedkultur

DSCF5814.JPGHétfőn, a Hungarikum fesztivál területén felállított színpadon ünnepelte Szeged olimpikon sportolóit. Van, aki hozott érmet és van, aki nem, de mindenki kitett magáért, és igyekezett a lehető legtöbbet megtenni a győzelemért. Több ezer rajongóvárta hőseit a Széchenyi téren, és a Démász székház előtt. A szegedi sportolók összesen 1 ezüst-, 1 bronzérmet, 1 negyedik, 1 ötödik, 1 hatodik, és 3 tizenegyedik helyet értek el a Londoni XXX. nyári olimpia játékokon.

A sportolókat a város, és a szponzor EDF - Démász is jutalmazta. Először a férfi vízilabda-válogatott egyetlen szegedi tagja, Szivós Márton távollétében a csapat edzője, Vincze Balázs vette át Botka László polgármestertől az emlékérmet. A férfi könnyűsúlyú kétpárevezős Varga Tamás, Hirling Zsolt duó edzője, Dani Zsolt, után következett, Szűcs Veronika ökölvívó-játékvezető, és a 11. helyen lökésben egyéni csúccsal végző Nagy Péter súlyemelő és edzője Ördögh István,. Nem maradt ki az ünneplésből, a 6. helyen befutó Vajda Attila, s trénere Vécsy Viktor, a legjobb négy közé jutó magyar férfi kézilabda-válogatott és a Pick Szeged balszélsője, Vadkerti Attila valamint a Pick mestere Skaliczki László,sem. Szeged egyetlen érmese, Douchev-Janics Natasa  aki, egy ezüsttel és egy bronzzal tért haza, már inkább az öröm könnyeivel küzdött, szomorúságnak nyomát sem láttuk rajta. Edzői, Kovács László és Adrian Douchev ha nem is elégedettek, de örülnek az érmeknek. A színpadi ünneplés után újabb próbatétel várt az erős kezekre ugyanis rajongók hada várta az autogrammokat, és a közös fotókat.

Gratulálunk az eredményekhez!

süti beállítások módosítása