szegedkultúr

Beszámolók, ajánlók, elemzések a szegedi kulturális és közélet eseményeiről. Színház, kiállítás koncert könyvbemutató, tudományos rendezvény. Minden ami Szeged, és minden ami kultúra.

Ajándék koncert 2012 Itáliai dallamok + interjú

2012.08.07. 22:00 Szegedkultur

DSCF4832.JPGIdén sem marad el a városnak szóló ajándék koncert a Dóm téren. Immár hagyomány, hogy minden évben a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán a Szegedi Szimfonikus Zenekar koncerttel ajándékozza meg azt a négyezer nézőt aki hozzájut az ingyenes jegyekhez. Aki nem akart lemaradni, idén is sietnie kellett, hiszen szó szerint pillanatok alatt elfogytak a belépők. Annak sem kell aggódnia aki esetleg nem kapott helyet a nézőtéren, a hangoknak van egy jelen esetben hasznos tulajdonsága, hogy nem állnak meg a Dómnál. A koncertek minden alkalommal tematizáltak,így lesz ez ebben az évben is.

2012 - ben, nem egy évfordulóhoz, hanem az évszakhoz kapcsolódva egy újabb mediterrán ország, Itália a vezérfonal. Az est karmestere Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója lesz, akitől már megszokhattuk, hogy nemcsak vezényel, hanem a művekhez kapcsolódó érdekes információkat is megoszt a közönséggel. Akik most ismerkednek a komolyzenével, mindenképpen érdemes kihasználni ezt a lehetőséget.

Az eseményről Gyüdi Sándort kérdeztük

OLASZ EST

Rossini: Olasz nő Algírban – nyitány

Mendelssohn: IV. „Olasz” szimfónia, A-dúr, op.90

Csajkovszkij: Olasz capriccio, op.45

Casella: Italia – rapszódia zenekarra, op.11

süti beállítások módosítása