szegedkultúr

Beszámolók, ajánlók, elemzések a szegedi kulturális és közélet eseményeiről. Színház, kiállítás koncert könyvbemutató, tudományos rendezvény. Minden ami Szeged, és minden ami kultúra.

Fúvósok,Big bandek,Molnár Dixieland, Balázs Fecó a Dóm téren

2012.05.27. 16:09 Vörös B. Zoltán

 Szombaton sem maradtunk koncert nélkül, A dixieland rajongók délután, hallgathatták kedvenc muzsikájukat.A szegedi Molnár Dixieland Band, most is jó hangulatot adott a délutánnak. A nap sztárfellépője, Balázs Fecó volt, aki sztárhoz méltóan, a koncert kezdőidőpontjában még javában a hangbeállással küzdött. A technikusok is keresték a hangot a kábelrengetegben, hogy végre több mint negyven perces várakozás után felcsendüljön a bevonulózene, és kezdetét vehesse a tombolás. Igen tombolás, mert a rockos hangzás az idősebbekből is kihozza a fiatalkori érzéseket. A szintetizátor, és dob mellett, három gitáros gondoskodott a keménységről. 

A várakozás perceit többen nehezen viselték. A Quimby is késve kezdett előző nap, mégsem hallottam panaszkodni senkit. Szombaton többeket is, pedig még fizetni sem kellett a belépőért. Az más kérdés, hogy valahol az adóforintoknak köszönhető egy ilyen alkalom. Miután beindult a buli, már nem az elégedetlenség, hanem a gyönyör hangjait lehetett hallani a közönség soraiból. Felrémlettek a fiatalkori emlékek, megváltoztak az arcok. A tömeg rövidesen hullámozni kezdett, ahogy papák, mamák,  nagypapák, és nagymamák követték a zene ritmusát. Nemcsak ők, a közönség soraiban, sok fiatalt is fel lehetett fedezni. Balázs Fecó, talán miattuk is koncertezik manapság ebben a felállásban. Pár éve inkább a lágy dallamokon volt a hangsúly, és sokan inkább arról az oldaláról ismerik. Szerzőként azonban sokaknak írt dalt más stílusban is. 

Fotógalériát a képre kattintva megtalálod.

süti beállítások módosítása