szegedkultúr

Beszámolók, ajánlók, elemzések a szegedi kulturális és közélet eseményeiről. Színház, kiállítás koncert könyvbemutató, tudományos rendezvény. Minden ami Szeged, és minden ami kultúra.

Tüzijáték, Fabula Rasa,Budapest Bár,Skatch véget ért a Szeged napja rendezvénysorozat

2012.05.28. 21:37 Szegedkultur

Az ünnepi hétvége második napjára, Pünkösd vasárnapra kiderült az ég és napsütésben válogathattunk a vásári portékák között, élvezhettük a finom borokat, ételeket. Délután többek között, a szegedi kötődésű Czutor Zoltán vezette Czutorchestra United unplugged, Jack Danimalz  és az egyszemélyes zenekar,Petruska András szórakoztatta a nagyérdeműt.

A népzenét kedvelők a Nemzetközi folklórtalálkozó zárónapi koncertjeit hallgathatták. Az este fő eseménye Fabula Rasa, Budapest Bár, és Skatch koncert mellett a tűzijáték volt.Az éjszaka hangulatát a Buligánok, Evergreen Team, és az előzetes programban nem szereplő SHIT Gyülekezete nevű zenekarok adták. Mindkét helyszínen remek buli kerekedett. Előbbi populárisabb, utóbbi rockosabb, így mindenki megtalálta a neki megfelelőt.

A hétvégére összeolvadó három esemény, a Borfesztivál,a Dóm téri kavalkád, és Hídi vásár minden szegedit megmozgatott, és sokan érkeztek külföldről is. Az időjárás is kedvező volt alig kellett eső miatt aggódni, az a néhány csepp, ami földet ért, nem zavart senkit. Elégedett lehet mindenki, azok az árusok, és borászok, akikkel beszéltem, jónak ítélték a bevételt. A politikusok persze ezt a rendezvényt sem tudták kihagyni a saját nézeteik hangoztatása nélkül, de erre az emberek többsége ügyet sem vetett, hiszen ez a pár nap a jó ételekről, borokról, és a kikapcsolódásról szólt.

Galériához kattints a képre!

süti beállítások módosítása