szegedkultúr

Beszámolók, ajánlók, elemzések a szegedi kulturális és közélet eseményeiről. Színház, kiállítás koncert könyvbemutató, tudományos rendezvény. Minden ami Szeged, és minden ami kultúra.

HŐSÉGTIPPEK

2012.08.06. 16:37 Szegedkultur

42c fok novotel.jpgA nyár a meleg, ez így normális. Időnként elviselhetetlenül nagy a hőség, ami még az egészséges szervezetet is megviseli. Ahogyan télen felöltözünk, a hideg ellen védekezve, a meleg csillapítására is számtalan lehetőségünk van. Az első és legfontosabb, hogy igyunk sok folyadékot. a testünk legnagyobb része víz, így annak pótlása létfontosságú. A legjobb az ásványvíz, vagy tea, természetesen nem cukrosan. ha egészségesek vagyunk jó ital még a tej, hiszen a víz mellett még fehérjét és több hasznos anyagot tartalmaz. Minél többet legyünk árnyékos, hűvös helyen. Ha vízparton vagyunk, felhevült testtel ne ugorjunk a vízbe, fokozatosan hűtsük magunkat. Ha mindenképpen a legmelegebb órákban kell elindulnunk, vigyünk magunkkal vizet, és frissítőkendőt.

Ne feledkezzünk el az evésről sem! bármennyire nem kívánjuk, enni azért kell. A könnyed mediterrán ételek, halak, saláták ideálisak ebben az időben. Ha nehéz fizikai munkát végzünk akkor nehezebb ételekre is szükségünk van, de előételnek hasznos lehet egy saláta, hogy meghozza az étvágyat. Ha tehetjük naponta többször tusoljunk, kerüljük a zárt ruházatot. Az UV elleni védelemben segíthet a hosszú ruha, de könnyedebb anyagból válasszunk. A klíma jó dolog, de ne legyen 5 foknál nagyobb eltérés a külső, és a klimatizált környezet között. Ha huzamosabb ideig tartózkodunk e helyiségben, akkor fokozatosan állíthatunk a hőmérsékleten, de vegyük figyelembe, hogy mielőtt elhagyjuk a helyiséget emeljünk rajta. Így nem tesszük kockára az egészségünket, és a villanyszámla is kevesebb lesz.

Amit mindenképp vigyünk:

Könnyű, lenge öltözet

Víz

Frissítőkendő

Napszemüveg

süti beállítások módosítása