szegedkultúr

Beszámolók, ajánlók, elemzések a szegedi kulturális és közélet eseményeiről. Színház, kiállítás koncert könyvbemutató, tudományos rendezvény. Minden ami Szeged, és minden ami kultúra.

Területfejlesztési civil fórum a Megyeházán

2012.08.06. 16:43 Szegedkultur

DSCF4814.JPGJövőre lezárul a jelenlegi 2006-2013-ig tartó Uniós költségvetési időszak. A következő előkészítési folyamata idén kezdődött el, ennek egyik állomása volt a civil fórum. Kivételes lehetőség, az hogy a civil szervezeteknek módjuk van beleszólni az őket is érintő tervek alakításába. A Csongrád megyei közgyűlés elnöke Magyar Anna köszöntőjében elmondta, hogy fontosnak tartja a civil szervezetekkel való párbeszédet, hiszen a déli régióban, igen sok egyesület, és alapítvány lát el fontos feladatokat. Vajda Árpád az NCSSZI- Mobilitás-Dél-Alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda irodavezetője kiemelte, hogy a megye a nehezebb, de a jobb utat választotta.

A Mobilitás egy a civil szervezetteket segítő kormányzati szerv. Pályázatokkal, tanácsadással, módszertani képzésekkel járul hozzá az ifjúsággal foglalkozó szakemberek munkájához. A fórumon, (csakúgy, mint a hétköznapi életben) összekötő kapocsként szolgált a hivatal, és a civil szervezetek között. A rendezvény célja elsősorban az információszerzés, és eszmecsere volt. Az itt összegyűjtött ötleteket, javaslatokat beépítik a megyei, és országos tervezetbe. A megyei önkormányzat honlapján keresztül lehet még javaslatokat benyújtani, így azok sem maradnak ki akik nem tudtak jelen lenni a fórumon, de szeretnének élni a hozzászólás léehetőségével..

A tervezési munkának ez az első szakasza, amit az ígéretek szerint sok konzultáció követ majd. A jelen lévő szervezetek képviselői  elmondták, remélik, hogy nem csak a megszokott látszat egyeztetés lesz, Magyar Anna erre reagálva kijelentette, épp ezt szeretnék elkerülni, és a további munkafolyamatokban is egyeztetnek majd hasonló rendezvények keretében. A civilek több területről érkeztek, környezetvédelem, ifjúsági, egészségügyi, jól példázva azt a sokrétű tevékenységet, amelyhez támogatást várnak a következő költségvetési időszakban is.

A rendezvényről Magyar Annát kérdeztük:

süti beállítások módosítása