szegedkultúr

Beszámolók, ajánlók, elemzések a szegedi kulturális és közélet eseményeiről. Színház, kiállítás koncert könyvbemutató, tudományos rendezvény. Minden ami Szeged, és minden ami kultúra.

Generációk találkozása a közművelődés jegyében

2012.03.28. 00:14 Vörös B. Zoltán

A KMK első nap délutáni programja az idei uniós prioritások egyikét, a generációk közti kapcsolatot járta körül. először a Kor- oltó című fotókiállítás nyílt meg, mely a rendezvény időtartama alatt látogatható. A kiállítás anyagát adó, Napfény Senior Fotókör időseket vezet be a fotózás világába. Vezetője Németh Istvánné fényképész, aki maga is nyugdíjas. Hetente találkoznak a Senior Centerben, ahol a fényképezés alapjaitól a magasabb szintű elméleti, és gyakorlati ismereteket sajátítják el, ki-ki a maga tempójában. A fotózás mellett kiállításokat, is szerveznek. 2011-ben Rahóba hívták őket, egy fesztiválra, ahova a fotókon kívül magyar nyelvű könyveket is vittek. A gyűjtésben a Somogyi Könyvtár, és idős-klubok is segítették a közösséget. A felső -Tisza vidékén készült fotókat idén év elején állították ki a Somogyi Könyvtárban.

A megnyitó után kerekasztal beszélgetésen a Senior Center igazgatójával Id. Boros Gyulával, Hajdú Gézával, a Petőfi Sándor Művelődési Ház igazgatójával, a Somogyi Könyvtár képviselőjével, és a Nagyító alapítvány képviselőjével Sütő Erika beszélgetett, az aktív öregkorról, és a generációk közti szolidaritásról. A beszélgetés után, Petőfi- telepi Művelődési Ház színjátszó csoportja Örkény egyperceseket adott elő. A nap szakmai részét egészségesen, Etka anyó jógájával zárták. Rövid pihenő után maj' beszélünk koncerten szórakoztak a résztvevők. Az együttesben andragógus hallgatók is zenélnek, az alkalomra egy dalt is írtak. A jó hangulat garantált, csak legyen aki reggel időben felkel.

süti beállítások módosítása