szegedkultúr

Beszámolók, ajánlók, elemzések a szegedi kulturális és közélet eseményeiről. Színház, kiállítás koncert könyvbemutató, tudományos rendezvény. Minden ami Szeged, és minden ami kultúra.

Dermedt angyal szárnyán jön az új klip a Karmageddon albumról

2012.04.16. 22:08 Vörös B. Zoltán

 Az album. Így lehet legrövidebben leírni a Nevergreen legújabb lemezét, a Karmageddont. Már a megjelenés előtt sokat vártak tőle, és a legjobbnak kiáltották ki. Matláry Miklós,zeneszerző,billentyűs minden interjúban kiemelte a jobb hangzást. A nagy várakozás után nem kellett csalódnunk. Valóban minden eddiginél jobb hangzást tapasztalhatunk a lemezen. Kiegyensúlyozottabb, és szinte minden megtalálható a dallamos melódiától a darálós hangzáson keresztül, a monumentális doomig. Nem kell feltétlen vájt fülűnek lenni, hogy meghallja az ember, ezzel bizony rengeteget dolgoztak.Nem véletlen a játszási, és eladási listákon elért jó helyezés sem. Annak ellenére, hogy nem egy mainstream stílusról beszélünk, a MAHASZ lista 2. helyén nyitott.

A hangszerek harmonikusan illeszkednek egymáshoz, és jól kivehető mindegyik hang. Az énektémák összhangja is kiváló. Rengeteg zenei csemegét tartogat a lemez az értő, és kevésbé értő fül számára is. Igaz, elsőre nem mindent vesz észre az ember, de tessék próbálkozni. A kitartott énekhang nekem az eredeti Nightwisht juttatta eszembe, ami ebben a műfajban etalonnak számít. Mostantól ez az album is. Megtartották azt a jó szokást, hogy két nyelven, angolul, és magyarul is hallgathatjuk a dalokat, némi különbség felfedezhető a két verzió között, de ez inkább pozitív, hiszen így nem ment a minőség rovására. Nem tudok párhuzamot vonni egyik eddigi lemezzel sem. Az újraértelmezett dalok is jelzik, teljesen új alapokon indultak el, és egy erős anyagot produkáltak. Tényleg egyben van az album, és etalon lehet a későbbiekre. A lemezről,az első klip a Jöjj messiás,című dalhoz készült. A videó elsőre nem tűnik túl bonyolultnak, de azért fel lehet benne fedezni képi csemegéket.  Most pedig itt az új a Dermedt angyal szárnyán. 

Összegezve, egy változatos, minőségi album került a közönség elé. Régen érett már egy ilyen robbanás a zenekar, és a műfaj életében. Most itt van, tessék élvezni!

süti beállítások módosítása